Na de zeer succesvolle zomerexposities van vorige jaren exposeren 10 kunstenaars van P’Arts weer tijdens een “Zomerkunst” tentoonstelling in Galerie de Gehoorzaal op de Willem Arntzhoeve.  Op 6 en 7 augustus is Henk de Weg de gast exposant.  De expositie is ieder weekend van 12 tot 17 uur geopend.  Henk bij de Weg (1950) is filosoof en fotograaf en woont in Den Dolder.

Als filosoof heeft hij diverse boeken en een reeks van artikelen gepubliceerd en hij schrijft ook wekelijks een filosofische blog.

Als fotograaf is Henk bij de Weg autodidact, maar hij fotografeert al sinds zijn kinderjaren. Oorspronkelijk waren zijn thema’s vooral landschappen en natuur, maar de laatste jaren vooral ook sociale onderwerpen met een sociologisch/filosofisch karakter. Een bijzonder fotoproject is het fotograferen van plaatsen en monumenten die verband houden met de Eerste Wereldoorlog. Verder is zijn specialiteit fotograferen met een pinhole camera, een camera zonder lens. Dergelijke foto’s zijn vaag, de kleuren lijken vaak vervreemd en de foto’s lijken vaak alsof ze geschilderd zijn. Op de expositie in de Gehoorzaal zullen pinhole-foto’s te zien zijn.

Henk bij de Weg exposeert regelmatig en heeft ook in Frankrijk en België geëxposeerd.

Het is nu nog beter Toeven op de Hoeve, want deze zomervakantie kun je op het terras van de Gehoorzaal genieten van een kopje vers gezette koffie of thee, een glaasje fris of wat lekkers. Heerlijk dus als je de zomerexpositie bezoekt en daarna nog even wilt wandelen of fietsen door de prachtige omgeving. Je bent welkom op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Zie we je daar?

websites:

www.bijdeweg.nl

blogs: http://philosophybytheway.blogspot.nl/

foto’s: https://henkbijdeweg.nl/