Een rondleiding door het dorp, om meer over de geschiedenis en het ontstaan van Den Dolder te leren. Leuk voor als je overweegt in Den Dolder te gaan wonen, of om jouw dorp beter te leren kennen. Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Den Dolder dankt zijn ontstaan aan meneer Pleines die zijn zeepfabriek De Duif daarheen verplaatste vanuit Amersfoort. Deze fabrikant heeft een groot stempel gedrukt op het dorp: huisvesting, verenigingsleven, gezondheidszorg, en zelfs de dagelijkse voeding van zijn arbeiders werden door hem verzorgd. Rondwandelend door het dorp zien we hier de overblijfselen van zijn sociaal ondernemerschap, en ook hoe Den Dolder zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is: een hechte gemeenschap in het groen.
Start: parkeerplaats NS station, Den Dolder.
De rondleiding is ook toegankelijk voor rolstoelen 

Gilde Zeist is een vrijwilligersorganisatie die zich actief inzet voor de Zeister gemeenschap. De bij haar aangesloten vrijwilligers stellen hun kennis en kunde gratis ten dienste van anderen. Vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht waarbij het zowel om individuen als om organisaties kan gaan.

De vrijwilligers bij Gilde Zeist zijn via projecten verbonden aan samenwerkingsverbanden. Dit betreft rondleidingen, hulp aan anderstaligen, hulp aan scholieren, enz. Enorm gevarieerd. Spreekt vrijwilligerswerk u aan, kom dan eens langs op ons gildekantoor in het Gemeentehuis, daar kunt u overleggen of er Gilde Zeist-activiteiten zijn die bij uw belangstelling passen. U kunt ook direct met onze projectleiders contact opnemen, zie Contact.

Deze rondleidingen zijn ook op aanvraag te organiseren voor groepen van 5 personen of meer via de website www.gidezeist.nl

 

FietstochtDenDolder
Fietstocht

In samenwerking met de historische vereniging Den Dolder een fietstocht op zondag 30 augustus in verband met het 75ste bevrijdingsjaar waarbij we diverse monumenten en herinneringen uit de oorlog ophalen .

Langs punten van oorlog en vrede
Zondag 30 augustus.
start 13.30 uur vanaf het NS station Den Dolder