Van 12 juli tot 30 augustus iedere zondag van 12u – 17u in de Galerie de Gehoorzaal op het Willem Arntsz terrein. Deze week uitgelicht: Elzelien Jansen.

Over de expositie Zomerkunst

Beeldend kunstenaar Elzelien Jansen over het leven tussen kunst en leven in mijn fijne atelier in het bos:

Als beeldend kunstenaar verwonder ik mij vaak over ons vermogen om uit te drukken wat wij voelen, kunst inspireert ons om dat te doen!

Dit zie ik bij mijn cursisten en bij mijzelf, in de ervaring van Het Nieuwe dat steeds weer ontstaat Verwondering vertalen in verhalend werken binnen verbondenheid in kunst en leven. Spreken zonder woorden, Het is de kunst een ‘Waar” beeld te maken, bv.emoties leren voelen en die vervolgens overdragen in je werk. Bij het resultaat weegt niet (wat wij noemen schoonheid, of een AF beeld) maar eerlijkheid, daar is tijd, luisterend kijken naar wat er van binnenuit te doen is..dat betekent oefenen, zoeken,, naar waar het zich wil laten zien.

Wat mij nog steeds treft in het werken met klei is dat het een mooi aarde materiaal is, of je in een diepere laag komt, zeker vanuit de organische vormgeving, wat steeds weer een waar avontuur is.
Bij het schilderen komen zielenroerselen op een andere manier naar boven.

Aanstaande zondag 30 augustus is voor de laatste keer de zomer expo ruimte open in de Gehoorzaal op de W.A. Hoeve. Waar Elzelien o.a. een “verhalend” schilderij laat zien, en een beeld uit de “beeldenreeks” Vluchtelingen, met een drieluik achtergrond: De verlaten stad…..

Iedereen is welkom op iedere eerste maandag middag en de laatste zondag middag van de maand. (Toeven op de Hoeve)
In atelier nr. 15

De gastexposant op 30 augustus is
Anneke Spijker, Wandbekleding van Vilt, zie: www.annekespijker.com