Van 12 juli tot 30 augustus iedere zondag van 12u – 17u in de Galerie de Gehoorzaal op het Willem Arntsz terrein. Deze week uitgelicht: Ada de Groot.

Het proces van creëren vraagt geduld en harmonie met jezelf.

Over de expositie Zomerkunst

Ada de Groot is geboren in Amsterdam in een kunstzinnig gezin van vier kinderen. Sinds kort woont zij in Zeist. Bij het kunstenaarscollectief P’Arts, in Den Dolder, heeft ze een fijn atelier, waar zij haar eigen werk maakt en cursussen beeldhouwen geeft. Daarnaast gaat zij voor het maken van haar eigen werk ook een aantal weken per jaar naar Italië.

Daar heb ik een plek in een studio tussen kunstenaars en Italiaanse artigiani. Het is altijd fijn om daar te werken.

Ada: Ik ben opgeleid als creatief therapeute beeldend en werkte lange tijd in de GGZ. Na mijn pensioen heb ik me helemaal op het “hakken” in steen gericht.

Hier sta ik bij het beeld “de Nacht”, bestaand uit vier manen uit onyx gehakt. Het is een beetje figuratief en het beeld “Madam” van de hand van Peter van der Heijden kijkt er goedkeurend naar. De Kleine Prins klimt naar boven. De volle maan geeft licht. Het geheel staat in de nacht gehuld. En zo is het plaatje compleet.

Het proces van creëren vraagt geduld en harmonie met jezelf. Ik houd van die ervaring tijdens het proces. Steeds opnieuw, iedere keer weer.

Ik werk in verschillende steensoorten, met een voorkeur voor marmer. Ik maak meestal een model met klei en zoek daar een steen bij. Ik ga aan het werk met de vrijheid om te veranderen waar dat nodig is. Dan ben ik in mijn element. Ook geeft de vorm van de steen mij aan waar ik zal verfraaien. Elk proces is anders en daar geniet ik van.

Ada exposeert tot 30 augustus met zeven andere kunstenaars in de galerie van P’Arts.
Op www.adadegroot.nl vind je informatie over haar workshops en cursussen.

Het is fijn dat we, ondanks corona, ons werk kunnen laten zien aan belangstellenden.

De gastexposant op 2 augustus is
Watze de Vries, macrofotografie: zie: https://macrolage.wordpress.com/2018/04/05/watze-de-vries/