2 weekenden bent u weer welkom bij deze zeer fraaie en gevarieerde tentoonstelling.

Rina van Kilsdonk, schilderijen
Gerard Bonefaas, beelden
Hans Cazemier, beelden
Willem van Loenen, schilderijen

Willem van Loenen: “Ik schilder al lang, heb van meerdere kunstenaars les gehad. Als laatste van Baukje Exler, van haar heb ik leren werken met oliekrijt°

Ik dompel mij onder in het schilderen, begeef me vaak op de grens van abstract en realistisch. Ik schilder met oliepastelkrijt dat ik uitwerk met lijnolie en een doekje en mijn handen en gebruik geen kwasten. Ik laat me inspireren door kleur en vorm, waarbij licht vaak een grote rol speelt. Er ontstaan composities die de verbeelding prikkelen.. Mijn schilderijen spreken een universele taal van emotie en expressie, waarbij elke lijn en schakering een verhaal vertelt.

Door de abstracte vormen en levendige kleuren ontstaat er een dialoog tussen mijn schilderijen en de toeschouwer. Ik nodig iedereen uit om hun eigen interpretatie te ontdekken en te ervaren. En zich te laten meeslepen door de oneindige mogelijkheden van kleur, vorm en verbeelding.

Rina van Kilsdonk: Rina genoot haar opleiding op Artibus en via meerdere “masterclasses”. Zij woont en werkt in Zeist.

Haar schilderijen zijn wisselend figuratief en abstract. Hierbij is acryl in haar werk favoriet, maar gemengde techniek en olieverf worden ook gebruikt. Het meest gekozen onderwerp is “oude culturen” , waarvoor zij inspiratie opdoet uit boek, film, muziek en reisontmoetingen.

Werk is aanwezig bij bedrijven en particulieren in België, Duitsland, Engeland, Spanje, USA, Zuid-Afrika, Zwitserland en Nederland.

Gerard Bonefaas : geboren in 1951 en woonachtig is Zeist. Beeldhouwkunst speelt een belangrijk rol in mijn leven. Hoewel mijn creatieve inspiratie altijd wel aanwezig is geweest, heb ik mij pas op latere leeftijd toegelegd op het leren van verschillende beeldhouw technieken. De beelhouwer Frank Linsewski heeft mij in de drie jaar dat ik bij hem in de leer was veel geleerd.

Mijn beelden zijn veelal figuratief, ze moeten iets voorstellen, maar enige vorm van abstractie is soms wel verweven in het figuratieve. Mijn inspiratiebronnen zijn de beeldhouwers Jan Pater, Jos van Vreeswijk en Benoit Luyckx.

In eerste instantie werkte ik in zachte steen zoals in diverse soorten speksteen en albast. Om een stap vooruit te maken in mijn ontwikkeling als beeldhouwer werk ik nu voornamelijk in harde steen soorten zoals Iers marmer, marmers, Pakistaans kalksteen etc. Door diverse soorten hardsteen te verwerken leer je ook, dat wat jij er uit wil halen niet altijd wordt toegelaten door de steen zelf. Daarom is het een uitdaging samen om weg te gaan naar een bevredigend eindresultaat.

Hans Cazemier : aannemer (van oorsprong timmerman) en in mijn vrije tijd maak ik beelden. Meestal in hout, soms in steen of andere materialen. Doorgaans heb ik geen vooropgezet idee over wat ik ga maken en ontstaat dit tijdens het beeldhouwen. Het scheppen van een beeld is een spiritueel proces voor mij. Ik ben gefascineerd door de natuur. Ik maak de beelden niet om te verkopen, ze zijn onderdeel van mijn ontwikkeling en behoren tot onze huis/tuininrichting.

 

Exposities (stichtingparts.nl)