Een selectie vrije vrolijke schilderijen in P´Arts Galerie de Gehoorzaal. Op Zaterdag 3 Februari om 12 uur begint de expositie met een selectie van schilderijen die in een periode van meer dan 20 jaar geschilderd zijn door Maryska Marinus-van Es.

Na een opleiding tot Architectonisch Vormgever op Kunst Academie Artibus in Utrecht, nam haar carrière een heel andere wending. Maar de wens bleef bestaan om nog eens groot en vrij te gaan werken. Sinds 2000 is deze wens in beeld gekomen door met acrylverf op spaanplaat en later op doek aan de slag te gaan. Sindsdien werd er vooral op vakantie in Griekenland met veel plezier geschilderd. Sommige schilderijen zijn puur fantasie, andere gebaseerd op de natuur. In totaal heeft het geresulteerd in meer dan 100 schilderijen, waarvan een klein aantal bij familie en vrienden hangt. Het grootste aantal staat in haar atelier.

Het idee was al heel lang om ook die schilderijen op de een of andere manier te delen met anderen, omdat het zo leuk is om reacties te krijgen. Zelf is zij vaak verrast over wat ze gemaakt heeft, maar is vaak nog meer verrast over wat anderen er in zien of hoe zij een schilderij ervaren.

Dit is een unieke en waarschijnlijk eenmalige gelegenheid om van zoveel schilderijen tegelijk te genieten, de kunstenares te ontmoeten en over de reacties van gedachten te wisselen.

Een vrolijk extra is op Zondag 4 Februari het optreden van de band “Soulful Pocket” onder leiding van kleinzoon Steven Marinus in het kader van “Gluren bij de buren’’. Steeds van een half uur om 12:45, 14:15 en 15:45.

Zie de website voor meer informatie:

https://glurenbijdeburen.nl/nl/programma/zeist#1177

Gluren bij `de buren van de Gehoorzaal´ kan deze zondag 4 februari  ook nog bij: Toeven op de Hoeve Cultuurhuis. 

Daar trakteert het POP & ROCK KOOR het publiek op drie spetterende optredens om 13:30, 15:30 en 16:00 uur.

Gluren bij de Buren | Programma

 

Expositie:

  • Zaterdag 03  & Zondag 04 en
  • Zaterdag 10 & Zondag 11 Februari
  • van 12 – 18 uur.

Galerie De Gehoorzaal, Vijverhof 41, Den Dolder

(gratis parkeren)