Expositie “Je weet niet wat je ziet!” door Wietske Otter

In Galerie P’Arts-Gehoorzaal, Vijverhof 41 in Den Dolder exposeert in het weekend van 1 en 2 juni 2024 Wietske Otter, kunstenaar en fotograaf, uit Houten. Zij laat fine-art fotografie, abstracte schilderijen en collages zien van ongeveer de afgelopen 10 jaar. De expositie wordt geopend door  Kees de Jong uit Houten op zaterdag 1 juni om 15.00 uur.

Wietske Otter is op veel terreinen actief, ze fotografeert al lange tijd, maar de laatste 10 jaar spitste zij zich, na de Opleiding Fotografie bij het toenmalig Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK),  toe op fine-art en ICM- fotografie. Naast haar fotografie startte ze in 2014 met abstract schilderen onder leiding van Rolina van Vliet uit Hoevelaken. Na het overlijden van haar ouders en corona ging ze als autodidact verder. Verschillende kunstenaars zoals Gerhard Richter en Sam Francis zijn voor haar grote voorbeelden en inspiratoren, wat je in sommige schilderijen ook terugziet. Haar schilderijen vallen op door het kleurgebruik en de beweging. Zij begint niet met een vooropgesteld doel, maar gaandeweg en vaak intuïtief ontstaat het schilderij. Daarnaast is ze begonnen met het maken van collages. Door haar fotografie en schilderen heeft ze oog voor compositie en gebruik van kleur in haar werk.

Wietske heeft inmiddels verschillende keren geëxposeerd, o.a. in Zeist, Bosch en Duin, Assen, Maastricht, Oldenzaal, Hamburg, Nieuwegein en Brielle. Een aantal keren deed ze mee aan Art Eindhoven, een beurs voor kunstenaars. Ook doet ze regelmatig mee aan de Houtense Kunstfietsdagen en het Landelijk Atelierweekend. Ze is lid van het NABK.

Exposities (stichtingparts.nl)