Van 9 t/m 11 juni organiseert beachvolleybalvereniging Irene Beach het Europees Kampioenschap beachvolleybal voor speelsters onder 22 jaar. De organisatie van dit jeugd EK is een nieuwe hoogtepunt voor de Bilthovense beachvolleybalvereniging. Mét clublid in het Nederlandse Team, Nadine Everaert.

“De Nederlandse volleybalbond zocht een geschikte club voor de organisatie van dit kampioenschap en omdat we veel toernooien organiseren werd Irene benaderd” vertelt Irene Beach voorzitter Derk Jan Meijer.

“Voor ons is het een mooie kans om onze club aan de internationale beachvolleybalwereld te laten zien. De vrouwen zullen hun toernooi in Bilthoven afwerken terwijl de mannen in Vlissingen spelen.”

Het EK onder 22 jaar wordt in samenwerking met Sportmarketing bureau Sportworx (bekend van de King of the Court toernooien op het Jaarbeursplein) georganiseerd op het sportpark dat Irene beach deelt met Korfbal vereniging NOVA.

“Het Is geweldig dat NOVA haar kleedkamers en kantine beschikbaar stelt voor dit EK, zonder hun faciliteiten zouden dit niet kunnen organiseren” meldt Meijer.

Nederlandse Team 
Voor Irene Beach is het extra leuk omdat Irene Beach-lid Nadine Everaert een van de speelsters is die Nederland zal vertegenwoordigen.

“Superleuk dat we hier kunnen spelen, dit is mijn clubje. Toen ik klein was heb ik hier nog zandkastelen gemaakt en nu mag ik hier het EK spelen, fantastisch.”

Vanaf maandag 6 juni worden de velden ingericht voor het spelen van het Europees Kampioenschap. “Zo’n EK jeugd is geen evenement waar veel publiek op af komt” weet oud EK jeugd deelnemers Wouter van Gilst “maar we hopen toch dat de Bilthovense sportliefhebbers even komen kijken hoe de Nederlandse teams het doen.”