Tijdens de Week van de Duurzaamheid worden maar liefst 37 verschillende activiteiten georganiseerd. De week, die plaatsvindt van 8 tot en met 15 oktober, bevat veel nieuwe activiteiten zoals een kennismaking met ’t Boswijtje in Austerlitz, voorlichting over warmtepompen, een rondleiding door de Weggeefwinkel en de mogelijkheid om kapotte apparaten te laten repareren in het nieuwe Repaircafé Den Dolder.

Succesvolle activiteiten van vorig jaar keren terug, zoals de Zero Waste Tour langs winkels waar je je eigen verpakking mag meenemen, het opschonen van de poelen in Zeist en het maken van een proefrit in een elektrische deelauto. Samen Duurzaam Zeist adviseert om op tijd te reserveren, want vrijwel alle activiteiten hebben een beperkt aantal deelnemers. Op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl staat het complete programma.

Ook dit jaar staan er weer drie films over duurzaamheid op het programma: op 10 oktober in Figi het docudrama van Kees Linnenbank over de familie Walkart, stichters van het Walkartpark; op 12 oktober in Den Dollywood de film ‘Hidden Life of Trees’ en op 13 oktober ‘Kiss the Ground’ in combinatie met een duurzaam diner door Van Klaas.

Wie zelf iets wil leren, komt aan zijn trekken bij Zeist Zoemt Duurzaam over wat je beter niet kunt doen om wilde bijen te beschermen, in de inspiratieworkshop KlimaatGesprekken en in de workshop ‘Maak je eigen tochtworm’ van Kringloop Zeist.

Meer zin in de handen uit de mouwen steken? Help dan de Poelenwerkgroep Zeist met het opschonen van de poelen in park de Brink, maak een karabijnhaak van afgedankt plastic of pluk eetbare planten tijdens de wildplukwandeling.
De meeste activiteiten hebben een beperkt aantal deelnemers. Reserveer dus op tijd je plek. Kijk hiervoor bij het betreffende evenement op de website www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl

Samen Duurzaam Zeist is een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist.