De Oranje Vereniging in Den Dolder roept op om vlaggen te wapperen en klokgelui te klinken. Op dinsdag 7 december 2021 viert Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Amalia haar 18e verjaardag.

Een bijzonder kroonjaar gezien Prinses Amalia meerderjarig wordt en vanaf deze datum haar vader Koning Willem-Alexander kan opvolgen, mocht zij daartoe geroepen worden. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) wil graag bijdragen aan passende feestelijkheden op 7 december aanstaande: – vlaggen en klokgelui:

We roepen iedereen deze koninklijke verjaardag te vieren met vlag en oranje wimpel; als symbool van vreugde en verbondenheid. Het zou mooi zijn als vanuit allerlei plekken in Nederland de klokken zullen klinken tussen 9 uur en 9.10 uur

’s morgens’ aldus voorzitter Pieter Verhoeve.

‘Klokgelui staat voor hoop, vreugde, verdriet en troost’, goed om deze op 7 december deze te laten klinken.

De Koninklijke Klokkenspelvereniging (KNKV) biedt op 7 december een speciale compositie “Amalia Achttien” aan die gemaakt is naar aanleiding van de koninklijke verjaardag. Deze compositie zal gedurende de dag en enkele dagen erna door diverse beiaardiers worden gespeeld in het hele land. – felicitatieregister Op onze website Oranjebond.nl wordt vanaf 30 november een felicitatieregister geopend.

Iedereen kan daarin een mooie boodschap achterlaten (https://www.oranjebond.nl/felicitatieregister-prinses-amalia/) We vragen speciaal aan Nederlandse burgemeesters of zij zelf, samen met een achtienjarige uit hun gemeente, een persoonlijke opmerking zou willen meegeven aan Amalia. Namens de leden en het bestuur van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen zal er een felicitatiefilm online komen.

‘Daarmee krijgt onze prinses ook een digitaal aandenken namens de honderden Oranjevereniging die Nederland rijk is’ aldus voorzitter Pieter Verhoeve

Lees er meer over op Nu.nl.