Op zaterdag 11 juni is het de Dag van de Minibieb in Nederland. De dag van de Minibieb is een soort open dag van Minibiebs / Buurtbiebs. We hebben nu in Den Dolder al 13 Buurtbiebjes… en op onze wachtlijst staan alweer 2 kandidaten. Wat een succes!

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en verhalen. Of wie weet, wil je ook op de wachtlijst komen. Stuur een berichtje aan redactie@dendolder.nl

Via het kaartje kun je kijken waar de 13 biebjes staan. Ook de bieb in Pelita en de leenkast bij Albert Heijn staan daarop aangegeven. Ja lezen en doorgeven leeft volop in ons dorp. En terecht. Vooral voor onze jeugd is het toch super belangrijk dat zij blijven lezen?

Manon Sikkel (kinderambassadeur) benoemde al eens Wat Elk kind nodig heeft. Wij realiseren met ons project  twee belangrijke zaken:  Een eigen boek bezitten en Een bibliotheek om boeken uit te kiezen. Zij noemt in haar betoog ook nog: Iemand die vaak voorleest… ach hoe mooi zou het zijn als je als ouder, grootouder of buurman/vrouw  de kinderen regelmatig voorleest. Voor alle partijen een feest. Boeken genoeg, gratis voor handen en in de buurt!

Buurtbieb geopend Pleineslaan Den Dolder

De Buurtbiebjes Den Dolder is een initiatief van DenDolder.nl, financieel ondersteund door ons wijkteam. De biebjes zijn ontworpen, gemaakt en geplaatst door Reinaerde. Reinaerde gebruikte daarvoor gerecyclede materialen. Informatie: redactie@dendolder.nl

Een van de nieuwe buurtbiebhoudsters vertelt: Ineens stond er een groepje mensen voor het biebje met hun telefoon in de hand. Ze bleven heel lang heen en weer kijken van scherm naar bieb… Het bleek dat ze bezig waren met geocaching. Hoe speels is dat? Je doet een spel en neemt ook gelijk een boekje mee!

Hoe doe ik mee?
Klik op de website van Dag van de Minibieb op aanmelden. Zo kom je bij een aanmeldformulier. Daarop geef je aan dat je mee wilt doen. Jouw Minibieb met activiteit wordt op de website geplaatst en op een kaart waarop alle deelnemende Minibiebs te vinden zijn.