Libero strijkorkest is een jong en bevlogen ensemble dat door een groep professionele musici werd opgericht in Zwolle in 2016 en bestaat uit 15 strijkers. Bij ons komen ze met een iets kleinere bezetting vanwege Corona richtlijnen.

Het zal echter niets afdoen aan hun enthousiaste, energieke en moderne manier van spelen. Libero speelt op de traditionele, klassieke podia, maar ook graag op andere plekken: op festivals, in de buitenlucht, in winkelcentra. Sinds het seizoen 2019/2020 heeft het een eigen concertserie in Zwolle, bestaande uit drie concerten.

In 2021 gaat Libero o.a. een concert geven met hedendaagse muziek in Tivoli Vredenburg en maakt het zijn debuut op het grachtenfestival Amsterdam. Daarnaast staan een aantal vernieuwende samenwerkingen op het programma.

Op het programma:
Vivaldi, Antonio, De vier seizoenen (1723)

Viool Concert in E majeur, RV 269 ‘La primavera’, solist: David Santamaria (Spanje)
Viool Concert in G mineur, RV 315 ‘L’estate’, solist: Julia Pareja (Spanje)
Viool Concert in F majeur, RV 293 ‘L’autunno’, solist: Panos Charalampidis (Griekenland)
Viool Concert in F mineur, RV 297 ‘L’inverno’, solist: Ella van der Mespel (Nieuw Zeeland)
Nikos Skalkottas, 5 Griekse dansen (1931-1936) voor strijkkwartet (Epirotikos, Kretikos, Tsamikos, Arkadikos, Kleftikos).

Bartók, Béla , Roemeense Volksdansen, Sz.56 (1915): Joc cu bâtǎ, Brâul, Pê-loc, Buciumeana, Poargǎ româneascǎ, Mǎrunţel.