Celliste Mariette Landheer, nu samen met pianiste Marian Bolt, met een klassiek repertoire. Zij nemen ons mee op een Russische reis met ongewone vergezichten. Spaanse invloeden en stukken met een dans karakter!

Een authentieke sonate van Shostakovich maar ook een vroege Strawinsky die nog helemaal niet “Russisch” klinkt . Een danse oriëntale en een nocturne…. de rest verklappen we nog niet.

Mariette Landheer studeerde cello bij Liuse Gorsira en gaf al op jeugdige leeftijd concerten op Curaçao waar ze het grootste gedeelte van haar jeugd doorbracht. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde ze haar solistendiploma bij Fred Pot en Jean Decroos en studeerde nog twee jaar bij Dimitri Ferschtman voor de aantekening kamermuziek. Nog tijdens haar studie werd ze aangesteld als celliste bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.  In oktober 2009 speelde ze solo met het Concertgebouworkest in een stuk voor 12 celli van Tan Dun. Masterclasses volgde ze bij Heinrich Schiff, Aurora Natola Ginastera en zeer intensief bij Daniel Shafran. Mariette is als cellodocente verbonden aan Dums en aan de Muziek en Dansschool Amstelveen . Met het ensemble “Les Quatre” treedt ze veelvuldig op in binnen- en buitenland.

Marian Bolt studeerde piano bij Herman Uhlhorn in Utrecht en volgde lessen bij Jean-Claude Vanden Eynden in Brussel. Inmiddels heeft ze concerten gegeven in bijna alle landen in Europa en daarbuiten met tientallen verschillende musici en ensembles. Ze speelde op masterclasses met Herman Krebbers, Victor Liberman en Philipp Hirshorn.

Marian Bolt

Sinds 1982, benoemd al tijdens haar studie, is Marian Bolt werkzaam als docente aan het Utrechts Conservatorium voor co repetitie, piano en ensemblespel. Daarnaast heeft ze zich, als specialiste op het gebied van prima vista spel, toegelegd op de ontwikkeling van dat vak in het conservatoriumonderwijs.

Zaal open: 19:30u