Rouw & verlies, hoe ga je er mee om?

Verlies is iets waar iedereen mee te maken krijgt. Hoe je omgaat met dat verlies, hoe je rouwt, dat is voor iedereen verschillend. Wat heb je zelf nodig bij rouw, wat werkt voor jou? Hoe kun je iemand steunen die te maken krijgt met verlies? Dat komt op deze Buitendag aan bod.

Tijdens de Buitendag van Hof van Hovenkamp voor ‘rouw en verlies’ nemen we je bij de hand. De hele dag ben je in de rustige, helende natuur. Je gaat onder begeleiding van luisterend oor Aniek in gesprek met een groep lotgenoten, die precies hetzelfde meemaken als jij. Een dag met de handen uit de mouwen, informatie opdoen, je verhaal delen, een heerlijke lunch, een stiltewandeling, en vooral: alles mogen en niets hoeven.

Iedereen krijgt in meer of mindere mate te maken met rouw en verlies. Afscheid moeten nemen van iemand waar je zielsveel van houdt, is enorm verdrietig. En ook andere vormen van verlies hebben impact op het leven. Denk aan een relatie die uitgaat, een scheiding, of omgaan met een (chronische) ziekte.

Wanneer je zelf te maken krijgt met rouw, weet je soms niet wat je overkomt. Misschien wordt je overspoeld door emoties of ben je juist lamgeslagen. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, maar je vraagt je soms af, is dit normaal?

Ook praktisch staat de wereld op zijn kop. Er is zo duidelijk een voor en een na. Hoe kom je de dag door? Hoe werkt verdriet door in een gezin, hoe gaat ieder om met het eigen verlies? Hoe ga je om met feestdagen, met weer op vakantie gaan? Met goed bedoelde adviezen uit je omgeving? Hoe bouw je je leven weer op en neem je de liefde voor wie je mist daarin mee?

Uit ervaring weet ik hoe het is om bij groot verlies uit het veld te worden geslagen. Het is dan zo fijn om passende steun te ervaren uit je omgeving en weer langzaam op adem te komen. Dat het verdriet er gewoon mag zijn en niet opgelost hoeft te worden. Maar dat er wel handvatten zijn voor het omgaan met verlies. Tijden de Buitendag zijn we in de natuur en delen we kennis en verhalen over rouw en verlies, omdat dat zo belangrijk is. Praat of luister mee!

Aniek Bax heeft in 2021 de opleiding Verlieskunde afgerond aan HBO Drechtsteden en is ‘luisterend oor’ op het gebied van rouw en verlies.

“Wanneer je er aan toe bent jezelf te omgeven met goede energie, dan is dit de plek waar je moet zijn. Op zo een dag komen rust, orde en liefde voor jezelf tot zijn recht ”  Quote deelnemer

Filmpje over de Buitendag:

Heb je vragen of wil je even kennis maken? Stuur gerust een berichtje aan Roelof.

Over Hof van Hovenkamp kun je hier meer lezen.

Locatie en kosten: Driebergen-Zeist | max 8p | €115 early bird
Tijden: aanvang 10:00u tot 16:00u

Je kunt je Aanmelden – Hof van Hovenkamp via de website of door een mail te sturen naar info@hofvanhovenkamp.nl.

Voor op de agenda:
Naasten van narcisten, 27 februari (Utrecht)
Rouw en verlies, 5 maart (Utrecht)
Rouw en verlies, 18 maart (Utrecht)
Naasten van narcisten, 26 maart (Utrecht)
Buitendag + workshop, naasten van narcisten, 13 april (Zeist)
Buitendag + workshop, rouw en verlies, 20 april (Zeist)

Hof van Hovenkamp organiseert Team- Hei- en Strategiedagen en diverse Buitendagen (re-integratie) voor organisaties met een 100% buitenervaring. Kijk voor meer informatie op de website.

(Advertentie)