Met deze theatervoorstelling eren Carel Kraayenhof en zijn musici hun muzikale idool Astor Piazzolla. Zij spelen instrumentele juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds.

Zoals Carel het muzikale kind is van Piazzolla, zo zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Astor en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld en hebben inmiddels acht CD’s op hun naam staan.

Het programma van deze avond bestaat uit nummers die het verhaal vertellen van de ontmoetingen van Carel en de mannen met Piazolla. De Piazzolla-juwelen als Oblivion en Adiós Nonino zullen uiteraard niet ontbreken. Puur genieten dus!

Zie voor meer informatie:

Dit is het afscheidsconcert van het Cultuurpodium Den Dolder. Lees hier meer over het beëindiging van het Cultuurpodium.